SAHABAT SETIA SAJ

Thursday, June 23, 2011

DAP SUDAH FAHAM ISLAM: PAS SORAK KAMPUNG TERGADAI.

Salam 1 Malaysia, 


INILAH ISLAM YANG DAP FAHAM !


SAJ nak mengajak semua pembaca a.k.a sebagai rakyat untuk memikirkan mengenai politik dalam negara ini. Sebagai pemimpin yang ingin memimpin negara, adalah wajar sekali sekiranya mereka iaitu pemimpin mempunyai ciri-ciri tanggungjawab.


Bila tiada tanggungjawab dan sering menyalahkan orang lain, PEMIMPIN DAN PARTI ITU HARUS DITOLAK ATAS SEBAB MEREKA TAK LAYAK MEMIMPIN. Bayangkan lah jika mereka memimpin, asyik menyalahkan orang lain sahaja walaupun kesalahan itu terletak atas bahu mereka.


SAJ sebenarnya nak mengulas mengenai ALASAN PUAK PAS mengenai etika pakaian ADUN DAP di Sarawak ketika majlis istiadat berlangsung. ( tak tahu, boleh baca ini : KLIK SINI ).


Akhirnya, kata UMNO tak ajar adat resam. kalau kerajaan tak ajar adat resam, hal seumpama ini tidak pernah berlaku pun sebelum ni. Hadirnya PAKATAN HARAM ni, baru berlaku dan makin teruk jadinya.


Kalau kerajaan tak ajar adat resam, takkan terjadi lah tarian 1 malaysia pelbagai bangsa tu. Hanya kerana PAS JUMUD tidak ajar teman SYAITAN itu, nak salahkan orang lain pulak.


Akhirnya, timbul kenyataan PUAK PAS JUMUD menyalahkan UMNO (sahaja) mengenai adat resam pulak. Apa kes PUAK PAS ni ?? Nak jadi pembela DAP LAKNAT sesaja je keje mereka ni.


CINA DAP LAKNAT rilex jer handle isu ni, PUAK PAS pulak yang back up. JELAS SUNGGUH, PUAK PAS ADALAH SEBAGAI ALAT BACK UP KEPADA SEGALA SIKAP KURANG AJAR DAP !!!!


PUAK PAS NI, SEDARI BERGABUNG DENGAN DAP DAN PKR, MAKIN TERSERLAH SEBAGAI 'ASET' UNTUK BERGADUH SESAMA MELAYU. SEDANGKAN ASET YANG DAP PEGANG ITU SEBENARNYA ADALAH LIABILITI YANG TAK NAMPAK PADA MATA KASAR!!!


ITULAH SIKAP KOMUNIS DAP LAKNAT YANG MEMUSNAHKAN PERPADUAN SESAMA MELAYU ISLAM UNTUK MENCAPAI HASRATNYA. 
FIKIRKAN LAH, MELAYU ISLAM INGIN DIPECAHBELAHKAN DAP, DAN KAUM CINA INGIN DISATUKAN. BENAR, CINA SUDAH FAHAM ISLAM (KATA PUAK PAS), DIA FAHAM BAHAWA, ALLAH MENYURUH ISLAM BERSATU AGAR LEBIH KUAT, DAN ITU YG MEREKA LAKUKAN IAITU HANCURKAN MELAYU ISLAM AGAR TIDAK BERSATU SUPAYA TIDAK KUAT.


BENDA EASY, TAPI PUAK PAS JUMUD DAN ZALIM KE ATAS ISLAM INI MUDAH DIPERBODOHKAN CINA LAKNAT DAP !!!


PETIKAN DARIPADA UTUSAN :


ADUN DAP buat hal, Pas salahkan UMNO

KUALA LUMPUR 22 Jun - Dewan Pemuda Pas kesal dengan sikap 11 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sarawak daripada DAP yang tidak memakai pakaian rasmi pada majlis perasmian Sidang DUN negeri itu, kelmarin.


Bagaimanapun apa yang anehnya, walaupun menganggap tindakan tidak memakai songkok dan baju rasmi tersebut tidak mencerminkan 'kekitaan' di kalangan parti pembangkang, Naib Ketua Pemuda Pas, Raja Ahmad Al-Hiss menyalahkan UMNO.
Beliau mendakwa, UMNO gagal mendidik rakyat Malaysia supaya memahami budaya adat resam dan agama di negara ini.


"Orang Islam tidak faham apa itu Islam yang sebenar sehingga banyak perkara berkaitan Islam telah disalah tafsir oleh orang bukan Islam,'' katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.


Bagi menutup sikap biadab ADUN-ADUN DAP yang merupakan sekutu kepada Pas yang kini memperjuangkan negara berkebajikan, Raja Ahmad berhujah, ''UMNO sendiri menghalang hukum Islam daripada dilaksanakan dan UMNO sendiri tidak 'mesra' terhadap hukum hakam agama sehingga orang bukan Islam takut dan gagal untuk memahami terjemahan Islam itu.


''Begitu juga isu songkok yang dianggap elemen keagamaan bagi orang Islam adalah satu contoh kegagalannya,'' katanya.
Namun begitu, Raja Ahmad menegaskan, walaupun perkara itu berlaku di Sarawak, Pemuda Pas kesal kerana keadaan tersebut sedikit sebanyak akan memberi tanggapan yang salah terhadap sokongan rakyat terutama orang Melayu kepada pakatan pembangkang selama ini.


''Kami dengan ini mendesak agar Majlis Tertinggi Pakatan Rakyat memberikan pemahaman terhadap ADUN-ADUN tersebut agar tindakan ini tidak berulang,'' katanya.


Beliau juga menggesa supaya semua lapisan masyarakat menghormati peraturan dan tatacara yang telah disepakati bersama seperti Peraturan Tetap DUN seluruh negara yang ia sudah disepakati bersama sejak dahulu lagi.


No comments:

Post a Comment