SAHABAT SETIA SAJ

Friday, June 17, 2011

PENSYARAH SAMAN SUARA KEADILAN !!!

Salam 1 Malaysia, 
Seorang pensyarah UKM membuat laporan polis kerana akhbar Suara Keadilan dilaporkan telah memutar belit kenyataan pensyarah ini. 


"Dr. Samsul Adabi menegaskan, beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan kononnya Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah berjaya menyatukan suara-suara sumbang yang menyokong kerjasama antara Pas dan UMNO.

“Semasa dihubungi wartawan Suara Keadilan selepas Muktamar Pas baru-baru ini, beliau meminta saya mengulas mengenai kekalahan bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa dan beberapa pemimpin lain yang mencerminkan parti itu dikuasai oleh PKR.

“Jadi, saya memberi kenyataan bahawa disebabkan kekalahan Nasharuddin maka isu kerajaan perpaduan Pas dan UMNO seolah-olah tiada harapan kerana beliau antara pemimpin yang memberikan reaksi positif.

KOMEN SAJ :

Jelas, kekalahan Ustaz Nasha adalah kerana ketakutan PAS sendiri kepada perpaduan UMNO PAS. Jelas, PAS lebih mementingkan diri dan Ustaz Nasha kalah, bukan kerana dirinya yang tidak bersih, tetapi penyokong PAS tak nak 
PERPADUAN itu !!!


“Malangnya wartawan terbabit dalam tulisannya menggambarkan seolah-olah saya mengatakan UMNO berputih mata tentang kerajaan perpaduan dan itu bukan maksud saya,” katanya kepada pemberita :

Laporan muka depan Suara Keadilan pada 7 Jun lalu memetik Dr. Samsul Adabi sebagai berkata, UMNO akan berputih mata apabila kerajaan perpaduan akan berkubur ekoran kemenangan besar kumpulan bukan ulama pada Muktamar Tahunan Ke-57 parti tersebut baru-baru ini.

Katanya, akhbar tersebut turut memutar belit kenyataannya mengenai peluang tipis UMNO bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang kerana suasana ekonomi sekarang tidak memihak kepada kerajaan.

“Wartawan itu memanipulasikan kenyataan saya, sebenarnya saya mengatakan bahawa Barisan Nasional (BN) walaupun tanpa Pas tetap boleh menang selesa berdasarkan beberapa penyelidikan yang dilakukan oleh pasukan saya,” katanya."
Ish ish ish, memang kurang ajar betul suratkhabar tak bermoral ni ! Sebab tu, kalau kerajaan kira baik jugak la, tak hapuskan penerbitan suratkahbar Suara Keldaian ni !!! Memang PENIPU betul !!! 


Sebab tu SAJ katakan, suratkhabar POLITIK seperti HAPRAKAH dan SUARA KELDAIAN ni tak patut dibaca dan jangan percaya bulat2 !!

Ini kerana, isi kandungan nya akan diubah mengikut acuan politik mereka sendiri. Isi kandungannya adalah bersifat berkepentingan pada kuasa politik semata2 !!! Langsung tidak menjana pemikiran bila baca suratkhabar PENIPU mereka ni !!!

Dan kira baik jugak la, penyokong Utusan tidak buat demo haramkan suratkhabar PENIPU tu semua !!!! sebab tahu dah, suratkhabar SUARA Keldaian tu layak buat lapik berak dan kencing anjing jer.... KASAR tapi itulah hakikatnya !!!
p/s: baca lagi penipuan PR di : KLIK SINI
No comments:

Post a Comment