SAHABAT SETIA SAJ

Tuesday, May 10, 2011

LAGI ARTIS MELAYU ISLAM MENJUAL TUBUH

Salam 1 Malaysia, 
SAJ jelik dengan perangai artis yang sanggup menjual body kepada orang !!! Apa semua tu ??? nak kejar glamor pun,  bukan dengan mendedah sisi tubuh !!! Tak ingat Allah ker ??? Tak ingat agama ker ????


Mudah je jawapan para artis yang sudah menayang benda tak sepatutnya !! "MINTAK MAAF". Itu jer la yang mampu dibuat. Tak kisah la samada ianya untuk disunting la, untuk ape la , tapi, perbuatan begitu tak akan diterima orang !!! Kang bila kata perempuan sundal nanti, marah, tapi perangai macam tu tak ubah seperti perempuan..... paham2 jer la...


SAJ mintak sangat kepada Menteri berkaitan agar terus mengeluarkan dress code dan etika artis mahupun pengarah dan sebagainya dalam hal ini. Sekiranya melanggar etika ini, boleh dikenakan denda. Ianya untuk kebaikan negara dan muda mudi negara agar tidak tersalah mengambil contoh. 


Dalam produksi, mereka perlu untuk mematuhi etika yang digariskan. Mohon sangat agar jangan kerana isu ini, memusnahkan kepecayaan rakyat. Kerana rakyat yang menyokong BN sekalipun, tidak redha hal ini terjadi kerana jiwa kita adalah kepada Allah. 


SAJ mengutuk perbuatan artis ini kerana perbuatannya. SAJ tidak mengutuk orangnya, kerana dia adalah dia, tetapi perbuatan itu yang SAJ kutuk. 


Komen korang ??? 
"KUALA LUMPUR – Pelakon baru, Nurul Ain Nordin meminta maaf jika gambarnya dalam keadaan berkemban yang agak menghairahkan untuk filem Suatu Malam Kubur Berasap menyinggung perasaan mana-mana pihak.
Gambar tersebut tidak sepatutnya tersebar kerana, menurut persetujuan, gambar tersebut perlu disunting terlebih dahulu sebelum ianya digunakan bagi tujuan promosi, 
“Nurul Ain mintak maaf kalau gambar tersebut menyinggung perasaan sesiapa, Ain tahu Ain bersalah,
“Tapi percayalah sesi bergambar itu dilakukan secara tertutup oleh semua pelakon dan beberapa krew yang terlibat untuk sesi bergambar itu poster filem tersebut, tetapi itu bukanlah final produk,
“Gambar tersebut hanya separuh sahaja, seperti yang dipersetujui dan di sunting oleh mereka di bahagian grafik untuk tambahkan di hujungnya, bawah sikit dari pinggang dan ke bawah dengan akar, kurap, kudis, panau untuk memberikan kesan hantu yang muncul tetapi lain gambar yang tersebar,”katanya.
Mengulas lanjut, Nurul Ain berkata, final produk gambar yang sebenar ada di laman web rasmi filem Suatu Malam Kubur Berasap.
“Apa pun Nurul Ain cakap, kalau dalam hati korang dah rasa Nurul Ain jahat, Nurul Ain buruk, Nurul Ain itu, Nurul Ain ini…. Nurul Ain tak boleh buat apa-apa lah ye… maafkan Nurul Ain.”

3 comments:

 1. sedar bersalah tapi nak buat salah juga. murahnya harga diri. yukkk siapa yang berkenan kalau jumpa boleh rogol. asal jangan ada empat orang jadi saksi. kalau ada gambar sekalipun jangan risau. tak boleh jadi bahan bukti tu. besi... hahahahaha

  ReplyDelete
 2. Allah kan dah buat undang2 aurat..
  apa la nak pening kepala.
  kuat kuasakan saja apa susah??

  ReplyDelete
 3. kena bagitau jugak dkt menteri tv, cerita kat tv dari barat tu, kawal la sama. jgn double standard. tgk astro, siap pakai bikini berlari-lari sana sini

  ReplyDelete