SAHABAT SETIA SAJ

Sunday, June 1, 2014

KERANA KAWAN ... TERIMA KASIH LAWAN, LOYER BURUK LIDAH BERCABANG!


Salam 1 Malaysia,

Salam Tahniah untuk BN, dan TAKZIAH kepada Dyana. Kih Kih Kih...
Tahniah kepada semua jentera BN yang turun padang, berkempen, meraih undi, turun ke akar umbi dan berjumpa dengan pengundi-pengundi dan segalanya.

Jutaan tahniah daripada di peringkat bawah jentera BN, termasuk cybertroopers hinggalah ke peringkat atasan yang meluangkan masa untuk turun berkempen.

Maklumlah, orang atasan, pak-pak menteri, ada byk komitmen mereka yang perlu di jalankan demi memajukan negara dan membina hubungan diplomatik yang baik. Semua turun padang, siap ada yang luangkan masa yang ada untuk menjadi imam kepada jemaah lain ketika masuknya waktu solat. Alhamdulillah.. inilah yang kita mahu, kalau boleh, diteruskan lagi dan di buat selalu.

Sebelum ni, SAJ ada buat entri tentang semangat DS Hishammuddin atas pencalonan dan kempen yang dilakukan Datuk Mah Siew Keong. Mana taknya,itu kan kawan dia, kata DS Hisham. Kawan yang baik adalah yang menyokong kawannya apabila dicalonkan.

DS Hisham terus turun Teluk Intan sebaik tiba daripada luar  negara selepas lawatan kerja. Nampak kesungguhan dan komitmen beliau untuk menyatakan sokongan kepada calon atau kawannya. Sempoi je DS Hisham naik motor berkempen.

Bayangkan, penat tidak habis lagi, tapi kerana meneruskan perjuangan dalam BN, beliau turun untuk berkempen. Dan, selepas keputusan di ketahui, beliau tidak lupa untuk mengucapkan tahniah walaupun beliau sibuk urusan d liar negara. ini lah contoh pemimpin yang kita mahu. Susah senang biar bersama untuk meneruskan harapan dan mandat rakyat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Namun begitu, jangan begitu selesa. kena ingat :
 
 
1. Peratus keluar mengundi mengecewakan. hampir 8k tak mengundi berbanding PRU13. Mungkin kerana cuti sekolah, kenduri kahwin, dan pengundi adalah pengundi luar yang tak dapat balik.
 
2. Margin majoriti kecil, sangat sengit, mujur tak hangit. Jangan suka sangat ok. Mah Siew Keong kene kerja kuat dan luar biasa.
 
3. Saluran 3, saluran muda, paling kurang, jadi, kemungkinan besar, kemenangan dahulu kerana saluran 3. Maka, BN perlu analisa untuk lakukan sesuatu untuk pengundi muda. dalam masa yang sama,jangan lupa pengundi berusia. :)
 
4. Pentingnya letak calon WINNABLE CANDIDATE. jangan nak lepas tengkuk sendiri je,dengar apa yang rakyat nak, bukan KAU nak.
 
5. analisa semula undi rosak, kerana dapat dilihat, pengundi tak suka calon luar, tak suka orang melayu dalam DAP, tak suka calon yang kalah dulunya (mujur menang), etc. kaji semula.
 
 
Apapun, SAJ lebih pentingkan suara pengundi muda, kerana mereka yang ramai, dan BN masih leka dibuai kejayaan PRU13 kerana masih sangat kurang tindakan yang perlu dilakukan untuk meraih undi mereka.
 
Kena ingat, persepsi ditanam dari awal, bukan di hujungnya. jika lambat, kelak, gigit jari la jawabnya....
 
 

 

20 comments:

 1. Ada orang kata, Hishamuddin naik motor dengan Mah ada impak besar. Orang suka tengok pemimpin merendah.

  ReplyDelete
 2. Stail DS Hishamuddin ni patutnya dibuat oleh Pemuda dan Puteri.Humble, turun ke bawah. Ini disebut homofili.

  ReplyDelete
 3. Politik alaf baru. Belagak sombong orang tolaklah ! Tahniah Datuk Seri.

  ReplyDelete
 4. Ikhlas ni bukan boleh dibuat buat. Ia datang dari hati

  ReplyDelete
 5. Bagus sekali kaedah Menteri ni. Turun terus ke bawah.

  ReplyDelete
 6. Jangan syok sangat bro. Dyana hanya permulaan

  ReplyDelete
 7. Ini cara arwah Tun Razak dulu

  ReplyDelete
 8. Ada ingatan yg baik untuk BN

  ReplyDelete
 9. Permulaan cemerlang bagi BN

  ReplyDelete
 10. Kalau umno rasa dia dah hebat bahayalah bro

  ReplyDelete
 11. Menang Teluk Intan besar maknanya.Paling penting untuk BN melihatkeseluruhan aspek .Mengapa menang dan mengapa begitu kecil

  ReplyDelete
 12. Inilah dia pemimpin kita... Hishamuddin ni nampak memang jenis memikirkan kepentingan orang lain dulu daripada kepentingan diri sendiri...

  ReplyDelete
 13. Hebat Hisham...hebat..tahniah BN. Semoga terus maju kehadapan

  ReplyDelete
 14. Hishamuddin nampak merendah diri & x bermegah2. Tu yang buat orang ramai senang hati dengan beliau

  ReplyDelete
 15. Pemimpin, Pemuda serta puteri UMNO perlu ikut contoh DS Hisham ni... humble tapi berjiwa kenta

  ReplyDelete
 16. Dah boleh berambus dah Dyana tu..buat malu kaum Melayu je....

  ReplyDelete
 17. Orang suka dengan pemimpin yang merendah diri & ikhlas macam Hishamuddin ni

  ReplyDelete
 18. Apa je yang Hisham buat sekarang ni jadi perhatian, Hisham perlu berhati2 sebab banyak mata yang sentiasa mencari kesilapan beliau

  ReplyDelete
 19. Orang selalu cakap "kemenangan beri hak pada yang benar"

  ReplyDelete
 20. Moga ini menjadi permulaan yang baik untuk BN

  ReplyDelete