SAHABAT SETIA SAJ

Monday, January 31, 2011

DARURAT MESIR :KERAJAAN MALAYSIA BERTINDAK !!!

Salam 1 Malaysia, DARURAT MESIR

Memandangkan darurat Mesir menjadi semakin buruk, Kerajaan merancang dan berusaha untuk membawa pulang pelajar Malaysia di Mesir ke Tanahair. Tindak balas ibu bapa yang peka dan risau akan keselamatan anak mereka membuatkan kerajaan bertindak untuk membawa mereka pulang kadar segera.


Oleh yang demikian, mohon kepada semua untuk bersama-sama mendoakan keselamatan rakyat malaysia di sana dan juga berdoalah supaya, segala urusan untuk membawa mereka pulang berjalan dengan lancar tanpa adanya sekatan ataupun kehilangan jiwa.


Pembaca sekalian, ambil iktibar daripada demonstrasi yang teruk ini. Ianya memusnahkan keharmonian dalam negara. Pertumbuhan ekonomi dalam negara juga akan lumpuh. Bayangkan ada komunikasi dalam negara terputus kerana kekecohan yang berlaku ini. Hargailah keamanan yang kita kecapi sekarang ini.


Tidak salah untuk mengutarakan pendapat, tapi biarlah kene caranya. Andai cara demo yang keterlaluan ini yang dipilih, maka punah segala keamanan yang dikecapi dulu. Jangan kerana matlamat, negara kehilangan banyak harta benda, ataupun kehilangan jiwa. 


Insya Allah, bantuan kepada pelajar Malaysia disana akan dibantu. Iringi doa anda agar keamanan terus dinikmati di negara ini. Ameen...


TERBARU : PELAJAR DIARAH BERKUMPUL SEGERA UNTUK MEMUDAHKAN PROSES MEMBAWA PULANG DENGAN SELAMAT.

CKG MALA KORBAN PAS UNTUK DI AQIQAH KEPADA DAP

Salam 1 Malaysia, 


PUNAH HARAPAN !!!!


Kasihan Ckg Mala yang mengalami kemurungan tahap kronik atas kekalahannya. Ckg Mala yang mempunyai reputasi yang baik sebagai seorang guru, kini musnah kerana kebaikkan sebagai guru itu telah dicontengkan kerana politik.


kenyataan ini dipetik dari Harakahdaily :


 Kekalahan PAS pada pilihan raya kecil Dun Tenang tidak seharusnya melemahkan semangat petugas-petugas Pakatan Rakyat kerana ia berlaku sebagaimana yang telah dijangka.
Demikian kata Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataannya ke Harakahdaily lewat petang semalam dalam mengulas keputusan muktahir PRK Dun Tenang.

Dan ini sudah cukup membuktikan bahawa, CKG MALA TAK LEBIH DARIPADA BONEKA PAS UNTUK PRK TENANG. Ckg Mala adalah sebagai ujian calon wanita untuk PAS. Kasihan Ckg Mala dikambing hitamkan oleh PAS dan juga DAP. Yang tercalar reputasinya, PAS jugak... Hhahahhaha.... DAP steady jer.... 
Ckg Mala menjadi mangsa KORBAN PAS untuk PAS qiqahkan kepada DAP. Ckg Mala mempertaruhkan maruahnya. PAS memang tidak mengangkat WANITA sebagai insan mulia kerana kekalahan yg sudah dijangkakan itu, memberikan nama buruk kepada wanita PAS. PAS SADIS dan ZALIM kepada WANITA !!!! 
Allah memberi kita akal untuk kita berfikir mengenai sesuatu perkara itu. Allah telah memberikan rezeki dan kedudukan yang sangat baik kepada Normala iaitu sebagai seorang guru yang terlatih  untuk mengajar anak-anak murid yang mahu mengenal dunia. Jasa cikgu ini sangat luas dan satu pekerjaan yang mulia dan terpuji. Akan tetapi, kerana taat kepada parti, Ckg Mala ini sanggup menggadaikan kedudukan dan maruah terpuji sebagai seorang guru kepada CALON PAS YANG CONFIRM A LOSER. Reputasi ckg Mala sebagai seorang guru, hanya tinggal nama tanpa adanya JASA dan BAKTI. kasihannnn....
MANDAT RAKYAT KEPADA TOK AI.
CALON BN UNTUK DUN TENANG
Sekali lagi, tahniah dan syukur atas kemenangan BN di Tenang. Kepada Tok Ai, selamat berbakti kepada rakyat seperti yang di amanahkan. Rakyat percaya reputasi Tok Ai dan harap, Tok Ai tidak mengecewakan rakyat Tenang. Seperti kata Tok Ai  :
"Terima kasih kepada semua yang mengundi saya dan juga kepada jentera BN yang bekerja keras siang dan malam. Insya-Allah saya akan berkhidmat sebaik mungkin sebagai wakil rakyat di DUN Tenang.


"Tugasan pertama saya adalah untuk menyelesaikan masalah banjir," katanya.Sunday, January 30, 2011

TENANG: RAKYAT TIDAK JAHIL. BN TETAP DIHATI.Salam 1 Malaysia, 


Syukur Alhamdulillah, Allah benar-benar membuka pintu hati dan mata rakyat Tenang untuk membuat penilaian terbaik dalam pentadbiran Dun Tenang itu. Walaupun laungan PAS yang berteraskan Islam, namun, ianya tidak mengubah majoriti suara rakyat untuk memilih BN sebagai parti yang mewakili suara rakyat.


PAS hanya melaungkan Islam, namun contoh peribadi yang ditonjolkan itu, tidak menepati apa itu Islam yang sebenar. Kegagalan PAS dalam menegakkan syiar Islam yang sebenar telah memakan diri PAS sendiri dengan fatwa-fatwa yang menyimpang di Tenang seperti undi UMNO itu haram Syarie dan juga Undi BN itu mengundi Jahiliyyah.


BN yang sentiasa mengutamakan agenda rakyat tetap menjadi pilihan rakyat. Kerana rakyat tahu, ISLAM tidak dijual sewenangnya sepertimana yang dilakukan PAS. Pembangunan itu juga dituntut dalam Islam. Islam ini luas. Tetapi, PAS menyimpitkan pemikiran Islamnya. NAMUN, PAS TETAP TEWAS DALAM PERTARUNGAN KALI INI. 


Apapun, syabas dan tahniah kepada Calon Tenang Tok Ai, serta jentera BN yang bergerak untuk memastikan, keamanan dan keharmonian rakyat tetap dijaga dan dipelihara. 


BN tetap mendahulukan rakyat dan ini terbukti dengan kemenangan yang dikecapi BN untuk pembukaan 2011.
InsyaAllah, 2011 adalah tahun tuah kepada BN.
KEPUTUSAN : BN MENANG.


BN                : 6699
PAS              : 2992 UNDI
MAJORITI     : 3707
UNDI TOLAK :142
PERATUSAN  : 67%

TENANG : BN BANTU MANGSA BANJIR. PAS MASIH BERKEMPEN !!!

Salam 1 Malaysia, 
JENTERA BN MENINJAU BANTUAN YANG PERLU
 DISALURKAN KEPADA MANGSA BANJIR

Biarpun proses mengundi berjalan, namun, kerana tanggungjawab dan mendahulukan rakyat, jentera BN termasuk menterinya meninjau lokasi banjir dan membantu mangsa banjir untuk dipindahkan.
KRONI PAS BERHUJAN HANYA MEMANCING UNDI,
TIDAK PEDULIKAN RAKYAT LABIS.


TETAPI, kerana kuasa politik duniawi , PAS terus - terusan memancing undi . PAS tidak mempedulikan hal ehwal rakyat. Adakah pemimpin seperti PAS ini yang dicari ??? OHH TIDAK... PAS hanya memikirkan kuasa mereka sahaja, tanpa memikirkan hal rakyat. PAS tidak tahu bertindak mengikut situasi !!!!


Jentera BN dengan sukarela membantu mangsa banjir di samping membantu mereka yang hadir untuk mengundi. Inilah contoh yang baik yang perlu rakyat ketahui. DAN PAS sendiri menconteng arang di muka. ISLAMIK PAS tidak diteladani menerusi perilaku !!!! 


BN MENDAPAT MANDAT RAKYAT!!!
BN AKAN MENANG DI TENANG !!!

PAS TAHU KALAH, SEBAR MAKLUMAT PALSU !!!Sekarang ini, sudah 56% keluar mengundi. Ini menunjukkan komitmen yang bersungguh oleh pengunid untuk menunaikan tanggungjawab walaupun hari hujan di sekitar kawasan mengundi.


Namun, ura-ura mengatakan waktu mengundi dipanjangkan disebarkan oleh pembangkang untuk menghalang orang keluar mengundi.


PAS sudah tahu mereka akan kalah, maka mereka mencuba taktik untuk menghalang pengundi keluar mengundi !!! PAS ternyata terdesak untuk meraih undi , dan juga terdesak untuk mengurangkan majoriti undi BN.
AYUH pengundi Tenang, keluar mengundi untuk kesejahteraan anak cucu akan datang. Kekalkan keamana yang diberikan kerajaan BN hingga akhirnya.TENANG : BN MENGATASI PAS !!!

Salam 1 Malaysia, 
maklumat terkini : seramai 1,576 orang pengundi (10.68%) telah menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi sehingga 9:00 pagi ini.


Ayuh semua, tunaikan tanggungjawab anda.  Masa pengundian hingga jam 5 petang dan jangan lupa bawa kad pengenalan yer...


Daripada kempen yang berlangsung beberapa hari yang lalu, PAS kerap memainkan isu agama daripda memikirkan mengenai kesejahteraan rakyat pada masa akan datang. Kerajaan BN melihat bahawa, kebajikan rakyat ini haruslah menyeluruh yakni ada aspek pembangunan nya dan selari dengan aspek agama nya. Islam juga tidak melarang untuk kemajuan bangsa dan negara walhal dituntut untuk menaikkan nama agama itu juga.


Mereka yang jahil apabila menidakkan hak rakyat untuk merasai kemajuan atas alasan hanya tertumpu kepada Islam. Sedangkan, dalam Islam itumencakupi kesemua aspek. Tambahan pula, PAS yang taksub kepada Hukum islam ini telah membelakangkan hak rakyat lain yang memerlukan iaitu Cina dan India. Pas ternyata parti yang berat sebelah dan ini bukan lah yang dituntut dalam Islam. Islam mahukan berlaku adil kepada semua kaum yang ternyata dapat dilaksankan oleh kerajaan BN kini.


kepada pengundi Tenang, dakwaan Nik Aziz bahawa undi PAS itu diredhai kerana menolak jahiliyyah kononnya, hanyalah dakwaan yang memikirkan duniawi semata. Kita sebagai manusia perlu bertakwa kepada Allah, bukan kepada Nik Aziz. 


Jika kerajaan BN ini jahil, segala sistem Islam tiada di Malaysia. AKAN TETAPI, ISLAM SEMAKIN BERKEMBANG DAN DIFAHAMI NEGARA LUAR. IBADAH TIDAK DICANTAS MALAH DIBANGUNKAN LEBIH BANYAK MASJID DAN SURAU UNTUK KEMUDAHAN ORANG ISLAM. NEGARA YANG JAHIL SEPERTI SINGAPORE YANG TIDAK MEMBENARKAN AZAN, TETAPI DI MALAYSIA, AZAM BERKUMANDANG TANPA HENTI DAN ISLAM DIJALANKAN TANPA SEKATAN. INILAH BUKTI, KERAJAAN BN TIDAK JAHIL SEPERTI DAKWAAN NIK AZIZ.


Pengundi Tenang, fikirkan untuk kesejahteraan bangsa, agama keharmonian dalam negara. Undilah BN untuk masa depan generasi akan datang  yang lebih terjamin daripada gagasan 1 MALAYSIA !!!Friday, January 28, 2011

LIVE TENANG : BEER JADI PEMBUKA CERAMAH PAS !!!

Salam 1 Malaysia, 


ARAK SANTAPAN KAFIR.
PAS IZINKAN DAN BERSEKONGKOL.
PAS KATA, HALAL !!!


Satu ceramah Pas anjuran DAP yang dihadiri oleh Anwar, Azmin Ali, Guan Eng, Kor Meng dan HADI AWANG diadakan sekarang ini.


Yang dasyatnya, ceramah anjuran DAP sempena pertarungan PAS dan BN itu, turut diserikan dengan minuman BEER. Fulamakkkk !!!! Mentang-mentang Kelantan sudah luluskan lesen ARAK, nak bawa pula ARAK itu ke LABIS !!!! Inilah perkara pertama sekiranya PAS menang di TENANG !!!!


ARAK DAN PAS SUDAH SEBATI.
DEMI DAP !!!


Mengapakan ada BEER sedangkan Nik Aziz kata, KAFIR DAP sudah tahu hukum ISLAM ???!!!  Nampak gayanya, KAFIR LAKNATULLAH MASIH TAK TAHU ISLAM !!!!! PAS gagal menjelaskan HUKUM ISLAM kepada rakan sekubur mereka iaitu DAP !!!!


Di manakah peranan seorang Islam yang dihadiri HADI AWANG ???  Hahahah....  Kalu dan bacul tu,  bacul jugak la. PAS seperti biasa jer la, membiarkan perkara itu kerana dikatanya HALAL !!!! maklum lah, DAP yang sokong PAS ada tiket ke syurga !!!! 


PAS IS DEAD !!!

TANDA MATI : MAAROF SAKIT TAPI SIHAT REDAH BANJIR TENANG !!!

Salam 1 Malaysia, 


Fulamakkkk....ini cerita panas beb !!! Sakit-sakit pun , masih cergas harung badai , banjir, semak samun dan maki hamun pun ada. Biasanya, tanda-tanda orang itu nak mati adalah, bila dia sakit, tetiba dia sihat wal afiat dengan cergasnya. Cuti MC sampai 2 minggu, tapi 2 minggu tu sihat beb !!!! Cayalah !!!!


SURAT MC MAAROF - KLINIK ADIK IPAR???


MELAWAT ORANG SAKIT ??
TENGOK GAYA TUBUH PUN NAMPAK SIHAT DAN BERKUASA !!!

HEI BANG MAAROF, UDAH LE IKOT SAYA. AWAK TU CUTI SAKIT. 
NANTI ORANG KATA SAYA NI ISTERI DERHAKA , DERA SUAMI !!!
 KANG SAYA BABAP KANG !!!


MEREDAH BANJIR. SAKIT KER???
Apa punya suami lah yang beri contoh buruk kepada anak-anak !!! Bukan saja pada anak-anak, anak murid pun sama !!! Dasar cikgu yang tiada tanggungjawab kepada generasi akan datang yang sangat memerlukan. Kerana politik duniawi ini, sanggup mengatakan MC/SAKIT tetapi SIHAT meredah segenap pelosok bersama Ckg Mala KFC. Wei brader... takut bini dipandang orang ker??? Agak2 lah nak menjaga bini tu pun. janganlah tanggungjawab pada generasi akan datang pun di abaikan !!!


Nik Aziz tak sempat nak tarbiyah Maarof kot tentang MENIPU dan AMANAH ni. Dahlah menipu kata SAKIT, tapi ke hulu ke hilir berkempen !!!! Terus-terusan melakukan dosa selama 2 minggu ini. Ohh  yaaa... lupa pulak aku. Maarof bersama Mala KFC ni mana ada dosa, sebabnya, mereka kan ahli PAS yang berjihad untuk ISLAM SELAM. Dosa dunia ni akan terhapus sekelip mata kerana SOKONG PAS. Tuuiiihhhhh !!!!


Maarof, betapa muka tebalnya la kamu ni kan?? Menipu orang ramai. Pas tu, menayang muka di ceruk semak dan hamun. Inilah PAS. PAS HANYA FIKIR DUNIAWI SAHAJA, KERANA ITU MAAROF SANGGUP MENIPU KATA SAKIT DAN DIBERI CUTI SELAMA 2 MINGGU TAPI ENJOY KE SANA KE MARI. TABIK SPRINGGGG LA BEB KERANA MENIPU!!!


Rakyat Tenang boleh fikir, mana yang berjuang untuk anak bangsa dan negara, dan mana yang berjuang untuk kuasa semata. Orang gila kuasa sahaja sanggup menipu cuti sakit tapi SIHAT wal afiat !!! Awas Maarof,  takut menipu itu jadi betul. Elok-elok sihat, terus jatuh rebah bersama PARTI PAS. PAS IS DEAD !Wednesday, January 26, 2011

PAS BERHATI HITAM SEPERTI DETOX PATCH !!!

Salam 1 Malaysia,


HITAMNYA HATI PAS .
GELI BETULLLL
Slogan PAS GANTI UMNO !!! slogan pun macam haprak. Nak ganti apa ??? Korang ingat UMNO ni ada spare part ke boleh beli sana sini ?? Sorryyyy la !!! UMNO ni adalah tulen yang memacu negara hinggalah apa yang dikecapi kini.


Hanya PAS sebagai barua DAP jer yang tak dapat terima hakikat bahawa UMNO berjaya memacu negara hingga ke peringkat dikenali dan negara membangun sekarang !!! Pas cemburu dengan kejayaan UMNO sebagai satu persatuan MELAYU ISLAM yang berjaya, tidak seperti PAS, contoh yang memalukan kerana MELAYU ISLAM PAS tenggelam dan gagal untuk memerintah negeri sendiri !!!


Kalau PAS ganti UMNO, bermakna, PAS ni tiada beza lah !!! Sama jer. Hahaha.... Dan mungkin PAS ni nyanyuk kot.... dia lupa bahawa, apabila PAS ganti UMNO, dalang di sebaliknya adalah PKR dan DAP. Sedangkan, UMNO ni adalah tunjang utama yang paling kukuh dalam BN, berbanding PAS, hanya sekadar di pinggiran jer. Jadi tukang keluar fatwa . Hahahaha.....


DAKWAH NIK AZIZ SUDAH TERSASAR.
MUNGKIN DAH NYANYUK LA TU..


Pas kekuatan pada dasar ISLAM ??? Cetttt... !!! Dasar Islam hatok korang lah... Islam ker kalau halalkan lesen judi di kelantan yang majoriti melayu ??? Islam ke yang benarkan kafir terjemah Quran dalam politik ?? Islam kah benarkan pluralisme ???Islamkah menyekat hak asasi manusia untuk memilih parti mereka ??? Islamkan menuduh melayu UMNO itu kafir ??? Islamkah menentukan syurga neraka kerana parti politik dunia ??? Islamkah hingga Nik Aziz tak boleh dikutuk hingga tak cium bau syurga ??? Kah kah kah kah !!!!! 


INILAH DASAR ISLAM YANG INGIN DIJALANKAN PAS !!! 
 DASAR ISLAM PAS, ISLAM SESAT!!! 
PAS BUKAN DASAR ISLAM SEBENAR !!!!
 NIK AZIZ SENDIRI MENOLAK HUDUD YANG DI IZINKAN KERANA TAKUT KUASANYA HILANG !!!! 
ISLAM PAS MEMANG HAMPAS BERKARAT !!!!


Pas, cermin lah diri korang dulu. Rugi besar la korang, berserban bagai, tapi hati kotor macam toksin yang terlekat pada DETOX PATCH !!! Hitam, berlendir dan busuk !!!!


BN akan Menang di Tenang dan PRU akan datang !!!!

TENANG:HELAH BODOH GUAN ENG BERI BN KEMENANGAN !!!

Salam 1 Malaysia...

Wa sudah mengong sebab tipu rakyat ooo....
juling mata waaa.... 

Benar lah, Nik Aziz sudah banyak tarbiyahkan kafir laknatullah dalam PR. Tarbiyahkan agar mereka DIHALALKAN guna ayat Quran dalam ceramah politik, boleh bersenam robik dalam kawasan masjid campur laki perempuan dan bermuzik, bersembahyang di depan bangunan DAP walaupun masjid dan surau punya la banyak.... dan terbaru, hasil tarbiyah itu, PAS luluskan 44 lesen arak di kelantan sedangkan, di kelantan itu ramai penduduk MELAYU.

Pas oh Pas... memang la kau ni melePAS. Apa kejadah sampai banyak lesen arak diluluskan di negeri majoriti MELAYU. Tak fikir ker, tentang masa depan anak melayu ??? DAP Laknatullah tu tahu, ISLAM haram minum arak. Arak ni minuman syaitan !!! Arak ni boleh musnahkan minda dan akal orang Islam !!! Arak ni boleh jadi darah daging !!! Boleh cuci ker darah daging tu ??? Arak ini punca segala kejahatan selanjutnya. Bagus betul tarbiyah NIK AZIZ hingga ditarbiyahkan oleh DAP.

Tarbiyah yang berkesan sedang dilakukan di Tenang adalah, Guan Eng MENIPU mengatakan hanya PR menjaga rakyat. Ini petikannya :

 Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, hanya Pakatan Rakyat sahaja yang benar-benar menolong dan menjaga kepentingan rakyat.
“Pakatan Rakyat nak tolong dan jaga semua rakyat kerana Pakatan Rakyat berjiwa rakyat.
“Kita (dalam Pakatan Rakyat) Melayu boleh tolong Cina, Cina boleh tolong India, India boleh tolong Melayu, bukan Melayu tolong Melayu, Cina tolong Cina dan India tolong India,” ujarnya pada Majlis Mesra Rakyat di pekan ini, petang tadi.
Ini, katanya berbeza dengan BN dan parti komponennya seperti Umno, MCA dan MIC yang tidak membela kaum masing-masing.
Beliau yang juga Setiausaha Agung DAP menambah, Umno sendiri terbukti gagal membela dan menjaga kepentingan kaum Melayu.
Menurutnya, begitu juga dengan MCA dan MIC yang tidak menolong bangsa sendiri sebaliknya mengutamakan pemimpin masing-masing."

Apa ke baghal la Guan Eng ni. Baghal tahap gaban !!! MENIPU tak hengat NIK AZIZ !! Hahahah.... Bila masa pulak la UMNO, MIC dan MCA ni gagal bela rakyat atau bangsa sendiri ??? Kah kah kah....
Jabatan Kebajikan Masyarakat ada untuk membela semua kaum. Yang susah, yang OKU, yang sakit, yang tidak cukup kewangan, semua dibantu untuk mereka meneruskan kelangsungan hidup. Kesemua bangsa dalam Malaysia tersenarai dan layak menerima !!! Saban tahun ada peruntukkan diberikan kepada rakyat !!! Ini bukti jelas, Kerajaan prihatin kepada semua bangsa sebagai rakyat Malaysia.
Berikut adalah statistik bantuan diberikan mengikut etnik oleh JKM. Ini sudah jelas, semua bangsa menerima bantuan.


BIL KES DAN JUMLAH BANTUAN PENERIMAAN
SKIM BANTUAN KEBAJIKAN
MENGIKUT ETNIK TAHUN 2006-2008

Ini hanya 1 kes yang dilampirkan sedangkan ada banyak lagi kes seperti anak angkat, bantuan sakit terlantar, bantuan OKU, kanak-kanak, orang tua dan banyak lagi. Adakah ini tidak memberikan apa-apa manfaat kepada bangsa ataupun rakyat ??? Ternyata, Guan Eng buta terhadap jasa kerajaan kepada anak bangsa Malaysia. Guan Eng sebenarnya tidak dapat menepis jasa kerajaan sehingga menipu MEMBABI BUTA kepada pengundi TENANG.

Juga, sekiranya kes melibatkan Ah Long, simbah cat merah, hilang dan sebagainya, sayap BN juga yang membantu rakyat. Seperti kes  remaja Iban berasal Sarawak, Steffanie Liana anak Langka yang dibawa lari ke Lombok. Biro Aduan Komuniti Pemuda Umno ketika itu berusaha membawa pulang remaja terbabit yang tertakluk kepada imigresen di Indonesia. Lihat, adakah ini usaha yang tidak menjaga bangsa dan rakyat ???? Adakah UMNO hanya tolong MELAYU ??? TIDAKKK.. kerana UMNO ker, MCA ker, MIC ker, tolong menolong untuk berjasa kepada rakyat !!!

Juga kes Ah Long yang dilaporkan kepada Biro Aduan Awam MCA Johor Bahru. Bayangkan, isu yang melibatkan nyawa anak bangsa ini, dipertahankan oleh MCA kepada bangsanya sendiri. Adakah MCA gagal menjaga bangsa mereka ??? Tidak gagal malah berjaya menjadi rujukan bangsa Cina yang mempunyai masalah seperti ini. Di manakah bukti Guan Eng mengatakan UMNO, MIC dan MCA tidak menjaga bangsa mereka ??? Ini ternyata salah dan Guan Eng TELAH MENIPU PADA PERKARA YANG TIDAK BETUL !!!

UMNO gagal bela kaum Melayu ?? hak hak hak !!!Kamu itu bukan Melayu la Guan Eng, mana kamu nak tahu. Kamu sebenarnya nak hak Melayu kan ??? Pooorahhh !!! Kalau gagal, buktikan lah ?? Dari dulu lagi, UMNO membela orang  melayu dan juga bangsa lain. Kalau tengok kepada BAJET yang dibentangkan, semua bangsa dapat merasa. Tiada yang ketinggalan. Ini baru adil.  hahahah.... Guan Eng tak ada modal nak pancing undi Tenang.

Cakap menipu apa pun la Guan Eng ooooiiii, pengundi Tenang tak buta dan tahu , mereka lagi terbela dengan BN yang dari dulu memberi kesenangan kepada rakyat terutama dari sudut emosi. PR banyak menyusahkan hati rakyat dengan segala bentuk perkara ingin dibangkang. Tak ke bodoh dan baghal nama nya tu ??? Konsep 1 Malaysia pun tak nak pakai sedangkan itu negara jugak. Itulah PR, hanya pikir hal politik dan pemimpin mereka jerrr.... Hal rakyat hanya untuk undi semata-mata !!!

Awas PR, undi kami untuk BN yang lebih menjamin masa depan generasi akan datang daripada PR yang hanya fokus kepada mengaut hasil kerajaan untuk diri sendiri dan kroni. Hahaha... korg tunggu masa jer kan nak kaut habis duit kerajaan. Jangan harap lah  !!!!!GUAN ENG DI AJAR MENIPU OLEH PAS !!!

Salam 1 Malaysia...


Wa sudah mengong sebab tipu rakyat ooo....
juling mata waaa.... 


Benar lah, Nik Aziz sudah banyak tarbiyahkan kafir laknatullah dalam PR. Tarbiyahkan agar mereka DIHALALKAN guna ayat Quran dalam ceramah politik, boleh bersenam robik dalam kawasan masjid campur laki perempuan dan bermuzik, bersembahyang di depan bangunan DAP walaupun masjid dan surau punya la banyak.... dan terbaru, hasil tarbiyah itu, PAS luluskan 44 lesen arak di kelantan sedangkan, di kelantan itu ramai penduduk MELAYU.


Pas oh Pas... memang la kau ni melePAS. Apa kejadah sampai banyak lesen arak diluluskan di negeri majoriti MELAYU. Tak fikir ker, tentang masa depan anak melayu ??? DAP Laknatullah tu tahu, ISLAM haram minum arak. Arak ni minuman syaitan !!! Arak ni boleh musnahkan minda dan akal orang Islam !!! Arak ni boleh jadi darah daging !!! Boleh cuci ker darah daging tu ??? Arak ini punca segala kejahatan selanjutnya. Bagus betul tarbiyah NIK AZIZ hingga ditarbiyahkan oleh DAP.


Tarbiyah yang berkesan sedang dilakukan di Tenang adalah, Guan Eng MENIPU mengatakan hanya PR menjaga rakyat. Ini petikannya :


 Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, hanya Pakatan Rakyat sahaja yang benar-benar menolong dan menjaga kepentingan rakyat.
“Pakatan Rakyat nak tolong dan jaga semua rakyat kerana Pakatan Rakyat berjiwa rakyat.
“Kita (dalam Pakatan Rakyat) Melayu boleh tolong Cina, Cina boleh tolong India, India boleh tolong Melayu, bukan Melayu tolong Melayu, Cina tolong Cina dan India tolong India,” ujarnya pada Majlis Mesra Rakyat di pekan ini, petang tadi.
Ini, katanya berbeza dengan BN dan parti komponennya seperti Umno, MCA dan MIC yang tidak membela kaum masing-masing.
Beliau yang juga Setiausaha Agung DAP menambah, Umno sendiri terbukti gagal membela dan menjaga kepentingan kaum Melayu.
Menurutnya, begitu juga dengan MCA dan MIC yang tidak menolong bangsa sendiri sebaliknya mengutamakan pemimpin masing-masing."

Apa ke baghal la Guan Eng ni. Baghal tahap gaban !!! MENIPU tak hengat NIK AZIZ !! Hahahah.... Bila masa pulak la UMNO, MIC dan MCA ni gagal bela rakyat atau bangsa sendiri ??? Kah kah kah....
Jabatan Kebajikan Masyarakat ada untuk membela semua kaum. Yang susah, yang OKU, yang sakit, yang tidak cukup kewangan, semua dibantu untuk mereka meneruskan kelangsungan hidup. Kesemua bangsa dalam Malaysia tersenarai dan layak menerima !!! Saban tahun ada peruntukkan diberikan kepada rakyat !!! Ini bukti jelas, Kerajaan prihatin kepada semua bangsa sebagai rakyat Malaysia.
Berikut adalah statistik bantuan diberikan mengikut etnik oleh JKM. Ini sudah jelas, semua bangsa menerima bantuan.


BIL KES DAN JUMLAH BANTUAN PENERIMAAN
SKIM BANTUAN KEBAJIKAN
MENGIKUT ETNIK TAHUN 2006-2008

Ini hanya 1 kes yang dilampirkan sedangkan ada banyak lagi kes seperti anak angkat, bantuan sakit terlantar, bantuan OKU, kanak-kanak, orang tua dan banyak lagi. Adakah ini tidak memberikan apa-apa manfaat kepada bangsa ataupun rakyat ??? Ternyata, Guan Eng buta terhadap jasa kerajaan kepada anak bangsa Malaysia. Guan Eng sebenarnya tidak dapat menepis jasa kerajaan sehingga menipu MEMBABI BUTA kepada pengundi TENANG.

Juga, sekiranya kes melibatkan Ah Long, simbah cat merah, hilang dan sebagainya, sayap BN juga yang membantu rakyat. Seperti kes  remaja Iban berasal Sarawak, Steffanie Liana anak Langka yang dibawa lari ke Lombok. Biro Aduan Komuniti Pemuda Umno ketika itu berusaha membawa pulang remaja terbabit yang tertakluk kepada imigresen di Indonesia. Lihat, adakah ini usaha yang tidak menjaga bangsa dan rakyat ???? Adakah UMNO hanya tolong MELAYU ??? TIDAKKK.. kerana UMNO ker, MCA ker, MIC ker, tolong menolong untuk berjasa kepada rakyat !!!

Juga kes Ah Long yang dilaporkan kepada Biro Aduan Awam MCA Johor Bahru. Bayangkan, isu yang melibatkan nyawa anak bangsa ini, dipertahankan oleh MCA kepada bangsanya sendiri. Adakah MCA gagal menjaga bangsa mereka ??? Tidak gagal malah berjaya menjadi rujukan bangsa Cina yang mempunyai masalah seperti ini. Di manakah bukti Guan Eng mengatakan UMNO, MIC dan MCA tidak menjaga bangsa mereka ??? Ini ternyata salah dan Guan Eng TELAH MENIPU PADA PERKARA YANG TIDAK BETUL !!!

UMNO gagal bela kaum Melayu ?? hak hak hak !!!Kamu itu bukan Melayu la Guan Eng, mana kamu nak tahu. Kamu sebenarnya nak hak Melayu kan ??? Pooorahhh !!! Kalau gagal, buktikan lah ?? Dari dulu lagi, UMNO membela orang  melayu dan juga bangsa lain. Kalau tengok kepada BAJET yang dibentangkan, semua bangsa dapat merasa. Tiada yang ketinggalan. Ini baru adil.  hahahah.... Guan Eng tak ada modal nak pancing undi Tenang.

Cakap menipu apa pun la Guan Eng ooooiiii, pengundi Tenang tak buta dan tahu , mereka lagi terbela dengan BN yang dari dulu memberi kesenangan kepada rakyat terutama dari sudut emosi. PR banyak menyusahkan hati rakyat dengan segala bentuk perkara ingin dibangkang. Tak ke bodoh dan baghal nama nya tu ??? Konsep 1 Malaysia pun tak nak pakai sedangkan itu negara jugak. Itulah PR, hanya pikir hal politik dan pemimpin mereka jerrr.... Hal rakyat hanya untuk undi semata-mata !!!

Awas PR, undi kami untuk BN yang lebih menjamin masa depan generasi akan datang daripada PR yang hanya fokus kepada mengaut hasil kerajaan untuk diri sendiri dan kroni. Hahaha... korg tunggu masa jer kan nak kaut habis duit kerajaan. Jangan harap lah  !!!!!Tuesday, January 25, 2011

CKG MALA TEPIS NIK AZIZ ! BN MENANG DI TENANG !!!

Salam 1 Malaysia, Rakyat didahulukan...
CKG MALA BERSORAK KERANA DAPAT
 MENJELASKAN KEPINCANGAN PAS. YEHEEWWWW!!!!


Ckg Mala ada menyatakan, pencalonan nya ini adalah satu platform yang baik untuknya menabur bakti sepanjang kariernya ...    Maklum lah.... Ckg Mala nak keluar parti , tak boleh sebab sudah di ajar untuk taat pada parti. Jadi, ini adalah masanya untuk menunjukkan, PAS mempunyai kesilapan besar dalam parti PAS.


Seperti pendedahan sebelum ini, Ckg Mala ni kata, ahli PAS di ajar untuk wala' pada parti. Ini satu seksaan emosi kepada ahli-ahli PAS. Mereka tidak boleh keluar parti kerana polisi PAS sudah begitu. Nak tak nak, ahli-ahli PAS yang sudah semakin rimas dengan ILMU AGAMA NIK AZIZ yang sudah menyimpang kerana ikut telunjuk DAP, terpaksa juga menjadi ahli PAS.


Inilah yang ditunggu Ckg Mala. Peluang ini di ambil untuk mengkhabarkan kepada semua, tindak tanduk PAS dalam dan luar parti. Ini satu peluang untuk Ckg Mala rasa bebas bersuara dan Ckg Mala harapkan kemenangan kepada BN. Barulah Ckg Mala rasa lega  apabila dapat menyatakan secara tidak langsung, PAS ini sudah terkeliru dengan perjuangan dan berbaliklah kepada perjuangan BN. Ckg Mala tersepit kerana tidak boleh keluar parti, lalu peluang ini digunakan untuk menyatakan hal sebenar tentang kelemahan PAS.


NORMALA TIDAK MAHU RAKYAT TERTIPU
DENGAN WARAK PAS YANG SALAH


Kelemahan pertama sudah pun dinyatakan iaitu ahli PAS kene taat pada Parti. Ini dah terkeluar daripada hak asasi manusia yang bebas memilih parti. Juga, ini sudah melebihi dasar Islam iaitu, taat lah kepada Islam, bukan taksub dan taat kepada parti.Ajaran ini memang menyimpang.


Kelemahan yang dijumpai lagi adalah, Ckg Mala kata, perjuangan ini untuk kelangsungan bangsa. Heheheh.... Sebenarnya, Ckg Mala nak perli Nik Aziz. Maklum lah..... Nik Aziz kan tak mengaku bangsa Melayu. Jadi, apakah perjuangan bangsa yang ingin dilakukan Normala ini ???? Ketua mereka pun tak isytihar adanya bangsa, inikan pula nak perjuangkan untuk bangsa. Kelakar....  Ternyata, Ckg Mala telah menepis kenyataan Nik Aziz mengenai bangsa Melayu, dan ini satu isyarat kepada pengundi TENANG untuk mengundi dan sokong kepada BN yang memperjuangakan AGAMA, BANGSA DAN NEGARA. 


Ckg Mala, anda adalah cikgu yang berdedikasi menyampaikan maklumat dengan tepat. Anak murid cepat tangkap apa yang cikgu ajar !!! terima kasih cikgu !!!

NIK AZIZ BUAT ACUAN ISLAM SENDIRI !!!

Salam 1 Malaysia, 


SALAM BERJABAT TANGAN


Isu salam tangan calon Pas mendapat kritikan Chua Soi Lek. Dan dalam hal ini, kita boleh nampak, manakah perjuangan ISLAM yang sebenar !!!


KERANA ISLAM, MELAYU ISLAM BERSATU TANPA PENGARUH POLITIK.
PAS BEGITU KER??? OH TIDAKKKK


Mungkin Soi Lek tidak faham mengenai konsep muhrim dan salam antara berlainan jantina. Maka, kritikan ini mendapat reaksi daripada PERKASA mahupun seorang  Mufti , Dato Harussani. Walaupun yang di kritik itu adalah calon PAS, namun, atas kerana kita ini adalah seAQIDAH dan sesama saudara Islam, maka ada yang menyanggah kritikan Soi Lek dengan menegur agar dia memahaminya.


Dato Harussani inilah yang dipanggil sebagai ulama' kerana, pendapatnya itu tidak menyebelahi mana-mana parti sebaliknya HANYA berlandaskan HUKUM ISLAM. Apabila ianya salah dalam Islam, maka Dato Harussani menegur. Teguran Dato Harussani tidak kerana PARTI sepertimana Nik Aziz yang sering mengeluarkan kenyataan sendiri yang menyokong parti sendiri. Adakah Nik Aziz itu ulama' apabila memenangkan parti daripada hal sebenar dalam Islam ???? Adakah Nik Aziz itu ulama' bilamana dia membenarkan KAFIR menterjemah Al Quran  sedangkan tujuan KAFIR itu terjemah kerana POLITIK !!!! 


Inilah beza ulama dunia dan ulama akhirat. Nik Aziz adalah ulama dunia yang mementingkan politik dunia, berbanding Dato Harussani adalah ulama sebenar yang memberi kenyataan sebenarnya yang terkandung dalam Al Quran dan Hadith dengan lebih jelas, dan bukannya separuh ambil, separuh tinggal kerana menjaga nama baik parti politik !!!


PERKASA, walaupun dihina dan dituduh sebagai jentera BN, namun, ianya tidak mematikan semangat MELAYU ISLAM dalam negara. Ini terbukti apabila, Ketua Wira PERKASA sendiri bersetuju dengan Dato Harussani dan setuju dengan pendekatan Nik Aziz iaitu mengenalkan islam kepada kafir yang tidak tahu Islam.


Ini dilakukan oleh PERKASA tanpa melihat kepada parti , tetapi memikirkan tentang ISLAM sebenar yang perlu difahami bangsa lain. Inilah perjuangan Islam yang sebenar agar kita tidak mengelirukan mereka mengenai ISLAM. 


Kita semua , MELAYU ISLAM sepakat dalam menjelaskan hukum sebenar tanpa melihat kepada parti yang dipegang. TIDAK seperti NIK AZIZ yang menghalalkan kerana PARTI tanpa memberitahu dengan jelas hukum sesuatu isu yang terjadi. Nik Aziz membawa ISLAM menjadi semakin keliru dan memberikan comtoh yang tidak baik kepada bangsa lain. Nik Aziz tidak mahu berunding mengenai hukum ISLAM sebenar. Nik Aziz hanya memikirkan hukum Islam melalui corak PAS sahaja. INI LAGI MEMBUATKAN BANGSA LAIN KELIRU DENGAN ISLAM !!! NIK AZIZ MERENUNG ISLAM PAS CIPTAANNYA.

Kepada Nik Aziz, adakah kerajaan BN itu tidak islamik ??? sedangkan Kerajaan tidak membantah isu salam tangan malah menyokong calon itu untuk bertindak memakai sarung tangan. Kerajaan BN menghormati ISLAM dan tidak mempersoalkan isu itu melainkan Soi Lek yang tidak faham Islam. 


Rakyat seperti aku sudah memahami, manakah perjuangan ISLAM yang sebenar yang dituntut. Bukan berjuang atas dasar parti, tapi berjuang atas dasar ISLAM !!! BERSATU TEGUH, BERCERAI ROBOH.  PERPADUAN ITU KEMENANGAN !!!